Workshops

Etiketteren kunt u leren!

De inwerkingtreding van de nieuwe verordening is 13 december 2011 en de Verordening gaat uiterlijk 13 december 2014 van kracht. Dat betekent dat alle etiketten van verpakte voedingsmiddelen voor die datum moeten zijn aangepast. Bereid u vast voor op wat gaat komen en start tijdig met de implementatie van de verordening op de voedselinformatie op uw verpakking en etiketten.

Speciaal voor de levensmiddelenproducenten heeft KTBA FoodCampus de workshop ‘Het nieuwe etiketteren‘ ontwikkeld. In 2 uur brengen zij u op de hoogte van deze veranderingen en zullen zij via een praktische insteek u de nodige tips meegeven om deze nieuwe etiketteringswetgeving goed te kunnen implementeren. In deze workshop wordt u door onze specialist snel en to-the-point op de hoogte gebracht van de grote en ingrijpende veranderingen.

De grootste veranderingen zijn o.a.

  • Voedingswaarde etikettering wordt verplicht
  • Verzadigde vetten worden verplicht benoemd
  • De datum van eerste invriezing zal worden vermeld, ontdooiing zal worden benoemd
  • Allergenendeclaratie ook bij onverpakte producten en in de horeca<
  • De minimale lettergrootte wordt 1,2 mm. (0.9 mm voor kleine etiketten)
  • Herkomst bij vlees zal worden benoemd
  •  Er komt een verplichte vermelding voor aspartaam

Natuurlijk is er een overgangstermijn, maar hoe eerder u begint, hoe eerder het is geregeld. Laat u
efficiënt informeren in deze korte workshop!

Inschrijven of meer informatie? klik hier.

Wilt u meer weten over de trainingen van KTBA Foodcampus kijk dan op www.foodcampus.nl