Advies

De etikettering van voedingsmiddelen is streng geregeld in de Warenwet. Het is van essentieel belang om de consument te voorzien van de juiste informatie over de kenmerken van het product, zodat deze kan nagaan of het product tegemoet komt aan zijn behoeften en geschikt is voor zijn omstandigheden. Denk hierbij niet alleen aan smaak en voorkeur, maar ook aan serieuze kwesties als een allergie of een intolerantie.

In de praktijk blijkt dat etikettering van voedingsmiddelen niet eenvoudig is. Het voorkomen van fouten op de verpakking door extra aandacht te schenken aan wetgeving, is essentieel.

KTBA LabelCompliance biedt de service Etiket & Wet die u begeleidt bij het correct opstellen van uw voedingsinformatie op de verpakking.

Voor diverse producenten en retailers in allerlei verschillende landen verzorgt en beoordeeld KTBA de etikettering op hun food-verpakkingen. Dit worden LabelChecks genoemd. De producten worden ad-hoc of periodiek beoordeeld en getoetst aan de meest recente doelwetgeving.

Het is mogelijk uw LabelChecks door KTBA te laten toetsen aan de nieuwe Europese voedselinformatie verordening. Uw huidige etiketten kunnen worden omgezet naar de nieuwe versie volgens de nieuwe wetgeving.

Heeft u een vraag over de invloed van de nieuwe wetgeving op de voedingsinformatie op uw verpakking, of wilt u meer weten over de service Etiket & wet van KTBA LabelCompliance. Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

We helpen u graag verder!

[contact-form-7 404 "Not Found"]